Рівненська область готова відбити можливий напад з боку білорусі – в регіоні замінували весь прикордонний периметр.

Про це повідомляє очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль у телеграмі 15 січня.

Як пояснив Коваль, окрім повністю замінованого прикордонного периметра, північ Рівненської області – це суцільні ліси та болота.

«Лише божевільний наважиться полізти в цей, як ми називаємо, Поліський котел. Північ Рівненської області перетвориться на криваві болота, якщо росія відкриє ще один фронт із боку Білорусі», - пише глава ОВА.

Також на півночі продовжують активно будувати інженерні та фортифікаційні споруди. Усі 229 кілометрів кордону з Білоруссю зміцнюються, аби ворог не мав можливості пройти углиб регіону.


Тим часом населення має бойовий настрій, люди готові захищати свою територію.

«Історично північ Рівненської області – це край партизанської слави. Тут завжди був сильний рух опору. Їх не змогла побороти ні фашистська Німеччина, ні все, що забороняла і контролювала радянська влада. Тут живуть люди, які нікому не дозволять прийти до їхніх будинків, образити їхніх дітей, дружин та матерів», - зазначив Коваль.

Крім того, у регіоні щодня відточують бойове злагодження, навички стрілянини та стратегію ЗСУ, територіальна оборона, прикордонні війська та добровольчі формування кожної з 64 територіальних громад регіону.