У селі біля Луцька господарі утримують собак на дачі, а годувати – майже не приїздять. Небайдужа місцева мешканка, яка систематично підгодовує нещасних розповіла про ситуацію у фейсбуці. 

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV», пише ВСН

Три песики проживають на подвір'ї у селі Тарасове, що неподалік Луцька. Зі слів місцевих мешканців, господарі цих собак зазвичай зачиняють їх на подвір'ї, а годувати приїздять в кращому випадку раз на тиждень, а то й рідше. Тож собаки голодують.

«Останній раз, зі слів сусідки, господарка була тут 6-го січня, а сьогодні уже 16. Тобто минуло уже 10 днів. Сьогодні, певно, хтось був, бо замок відкритий. А всі попередні дні, що я ходила годувати тварин по замку було видно, що ніхто не заходив. Бо він був у такому положенні, як я його залишала», - розповідає місцева мешканка Олена.

Жінка каже, що час від часу вона підгодовують цих собак. Однак вона не має змоги робити це щодня. Жінка хвилюється, що скоро песиків тут стане більше, бо можуть народитися цуценята.

Син власниці будинку не хотів спілкуватися з журналістами. І, схоже, він не дуже переймається тим, що собаки голодують.

Люди, які проживають поруч, від такого сусідства не в захваті. Кажуть, було таке, що собаки через голод пробігали на городи та ловили курей.

Місцеві розповідають, що собаки не соціалізовані, вони бояться навіть підійти. Вирішувати долю цих песиків майже ніхто не береться, а самі господарі грозяться, що просто позбудуться їх.

Варто зазначити, що таке поводження з тваринами можна сміливо кваліфікувати, як жорстке. Адже, коли господарі заводять домашніх улюбленців, вони автоматично зобов'язуються про них дбати, а зачиняти тварин на замок без їжі та уваги аж ніяк не схожа на турботу.

«За такі дії, коли тварин залишають без належного догляду, їх не забезпечують харчуванням, тобто кормом, може бути передбачена адміністративна відповідальність, зокрема кодексом про адмінправопорушення передбачено, що наслідком залишення більше двох тварин в такій ситуації може бути штраф від 300 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5100 гривень до 8500грн.», - каже юрист Валентин Хаймик.

Тож громадяни, які бачать такі шокуючі ситуації, можуть сміливо звернутися до поліції, аби господарів притягнули до відповідальності.