Воєнна розвідка України відслідковує пересування російських військ на території білорусі і наразі не фіксує ознак створення ударного угруповання.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Представник ГУР Андрій Черняк у коментарі «Радіо Свобода» заявив, що, за даними української воєнної розвідки, ймовірність вторгнення російських окупаційних військ з території Білорусі в найближчі тижні залишається низькою.

«Існує певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими ми оцінюємо ймовірність тієї чи іншої дії. Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в білорусі. Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території Білорусі ознак створення ударного угруповання. Російська армія в Білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих. Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій. Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку Білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій», – заявив представник ГУР Міноборони України.

За словами Черняка, воєнна розвідка України відслідковує те, що відбувається на території білорусі, оскільки там є російські військові.

«Нам доводиться вести в Білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено», – підсумував представник ГУР Міноборони України.