Волинські тероборонівці готові захищати країну тут і готові до ротації на будь-якому напрямку.

Про це в розмові з військовими журналістами розповів командир відділення Тарас «Словак», повідомляють на фейсбук-сторінці командування Об'єднаних сил ЗСУ.

Тарас узяв собі псевдо «Словак» тому, що він наполовину українського, а наполовину словацького роду. Коли у 1947 році комуністичний режим організував акцію «Вісла» – злочинну депортацію українців з етнічних земель углиб Польщі, тоді ж деяких поляків та словаків, навпаки, переселяли в Україну, зокрема, на Волинь. Так у цьому краї опинилися бабуся і дідусь Тараса.

– Я народився тут і вважаю себе українцем. Хоча у Словаччині маю багато родичів, які нас підтримують, переживають, допомагають, хто як може, – каже захисник.

Тараса призначили командувати відділенням. Раніше він мав багаторічний досвід керування бізнесом, тож і у війську проявив лідерський характер та вміння знаходити спільну мову з людьми.

– Мої підлеглі – люди різні як за віком, так і за бойовим досвідом. Але ми постійно тренуємося, їздимо на навчання за своїм військовим фахом. Хлопці готові захищати країну тут і готові до ротації на будь-якому напрямку, – запевняє Тарас.

Журналісти звернули увагу на його міцну спортивну статуру. Виявилося, чоловік раніше професійно займався важкою атлетикою, та й нині за допомогою підручних засобів намагається тримати себе у формі.

– Чим більше людина займається спортом, тим довше вона відчуває себе молодою, незважаючи на вік у паспорті, – переконує співрозмовник.