У Грузії колишній військовослужбовець у ніч на 20 січня застрелив з автоматичної зброї в місті Сагареджо з балкона своєї квартири п’ятьох громадян і поранив ще п’ятьох. Під час затримання він застрелився.

Про це повідомляє "Грузія онлайн".

У Сагареджо пізно вночі невідомий відкрив стрілянину з верхнього поверху одного з будинків. Пізніше правоохоронці з'ясували, що чоловік служив у Збройних силах Грузії до 2021 року. Мотиви його вчинку невідомі.

"Те, що нам оперативно підтвердили, що він працював із 2006 року, пішов у 2021 році. Це первинна інформація, і я не можу вам сказати точно. Як нам уже сказали, що він пішов із військової служби 2021 року. Він також був в Афганістані, у місії, як нам підтвердили, і поки ніхто точно не знає", – розповів міністр внутрішніх справ Грузії Вахтанг Гомелаурі.

За версією слідства, громадянин Н.А., 1974 р.н., здійснив кілька пострілів із балкона однієї з квартир житлового будинку, унаслідок чого 4 особи загинули та 5 осіб у дворі будинку дістали поранення.

Обвинувачений також відкрив вогонь по викликаних на місце співробітниках МВС, один з яких загинув.

Коли правоохоронці в результаті спецоперації зламали двері до квартири злочинця, його виявили знерухомленим із кривавою раною в голові. Там же було виявлено кільця від гранати, тому на місце викликали саперів. Наразі сапери вже закінчили роботу на місці, і територія безпечна.

За словами міністра, син обвинуваченого, який перебував у квартирі, але після початку стрілянини вибіг на вулицю, нічого не може сказати про те, що трапилося.

За останньою інформацією, внаслідок стрілянини п'ятеро людей загинули, п'ятеро дістали поранення. За даними МВС, після прибуття на місце події загону спеціального призначення обвинувачений, імовірно, здійснив самоліквідацію, вистріливши з вогнепальної зброї.

За інформацією місцевих жителів, колишній військовослужбовець, який відкрив стрілянину в житловому корпусі в Сагареджо, ймовірно, мав проблеми з психічним здоров'ям. Як розповіли сусіди, за їхньою інформацією, чоловік проходив відповідне лікування.

«У нього були проблеми із психічним здоров'ям, і він лікувався. Він узяв у заручники свого сина, але той зумів втекти з дому. Ми не знаємо, чи був у нього вдома хтось ще, крім сина», – сказав один із місцевих мешканців.