У Києві 21 січня відбулося прощання з керівництвом МВС, яке загинуло в авіакатастрофі в Броварах.

Близько 11:00 у столиці почалася церемонія прощання з керівництвом МВС. За годину перед початком церемонії колеги, родичі та знайомі загиблих зібралися біля будівлі МВС у Києві, аби вшанувати пам'ять міністра Дениса Монастирського, його заступника Євгенія Єніна та державного секретаря МВС Юрія Лубковича. Про це пише ТСН.

У Національному центрі «Український дім» також попрощалися з заступницею керівника Патронатної служби МВС Тетяною Шутяк, начальником управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковником поліції Михайлом Павлушкою, старшим оперуповноваженим в особливо важливих справах Департаменту внутрішньої безпеки НПУ Андрієм Маринченком та інспектором Департаменту комунікації МВС Миколою Анацьким.

На церемонію прибув і президент України Володимир Зеленський з першою леді Оленою Зеленською. Глава держави з дружиною поклали квіти та висловили співчуття родинам загиблих. На церемонію також прибули очільник Офісу президента України Андрій Єрмак, омбудсмен Дмитро Лубінець та нардепи.

Під час прощання також були присутні друзі загиблих, поліціянти, рятувальники, співробітники МВС та священнослужителі. 

Труни у залі розмістили на постаментах та вкрили синьо-жовтими стягами. Поряд можна було помітити нагороди та багато квітів.

У авіатрощі загинули також усі члени екіпажу Ніжинського спеціального авіаційного загону ДСНС. Прощання з командиром злощасного вертольота – інструктором авіаційної ескадрильї спецпризначення Олександром Василенком, пілотом Костянтином Коваленком та бортовим механіком Іваном Касьяновим відбулося у Ніжині.

Попрощалися 21 лютого і з жертвами трагедії – Оленою Пономаренко та її п’ятирічною донькою Міланою. Того ранку вони лише встигли зайти до дитсадка, коли на них впав гвинтокрил.

Віддати останню шану загиблим прийшли сотні мешканців Броварів, а також міський голова Ігор Сапожко. Поховають маму та доньку завтра, 22 січня, в селі Новоукраїнка Чернігівської області – звідти родом загибла Олена.