Захід поставить Україні німецькі танки Leopard 2. Йдуть дискусії з приводу того, як в публічній сфері оголошувати рішення. Київ досяг серйозного прогресу в отриманні військової допомоги, і західний світ розраховує на перемогу української держави у війні з агресором Росією.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що Україна у 2022 році досягла серйозного прориву в отриманні військової допомоги. Світ погодився підтримувати Київ у відбитті повномасштабної збройної агресії Москви.

«За останній рік вільний світ пройшов тектонічні кроки і зміни в розумінні ситуації в Україні, сприйняття Росії і готовності допомагати Україні. Все, що ми бачимо за допомогою засобів протиповітряної, протиракетної оборони і бронетехніки - це вже прорив», - зазначив Юсов.

Також він додав, що, незважаючи на те, що рішення в публічній сфері ще не прозвучало, Україна все ж таки отримає танки Leopard 2. Консенсус з цього питання в країнах Заходу вже сформований.

«Спільна позиція партнерів щодо необхідності перемоги України вже сформована, а для цього точно потрібні танки, в тому числі танки Leopard 2», - підкреслив Андрій Юсов.