Боратинська сільська рада через суд змусила дочірнє підприємство «Евода Трейд» комунального підприємства «Луцькводоканал» повернути майже 300 тисяч гривень за недопоставлену електроенергію.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Волинської області, передає ІА «Конкурент».

Ідеться про гроші, які громада переплатила підприємству за постачання електроенергії у 2021 році. Згідно з матеріалами справи, 30 грудня 2020 року між Боратинською сільською радою та переможцем процедури закупівлі «Евода Трейд» укладено Договір про постачання електричної енергії споживачу, згідно з яким ціну за одиницю товару визначено у розмірі 1,691 грн/кВ-год.

Згодом ціни на ринку електричної енергії почали коливатися, тому громада та підприємство укладали додаткові угоди. Таким чином, внаслідок укладення додаткових угод від початкової тендерної пропозиції було збільшено ціну за 1 кВт-год на 2,079 грн, тобто на 122,95%.

У результаті Боратинська громада надмірно сплатила луцькому дочірньому підприємству 294 743 гривні за електроенергію, яку фактично не було поставлено, що зумовило істотне зменшення обсягу товару (електричної енергії), що становить предмет закупівлі.

Суд визнав недійсними частину додаткових угод, які підвищували вартість закупленої електроенергії, і постановив стягнути з дочірнього підприємства «Евода Трейд» комунального підприємства «Луцькводоканал» на користь Боратинської сільської ради надмірно сплачені бюджетні кошти у розмірі 294 743 грн 70 коп. за електричну енергію, яку фактично поставлено не було, а також 6 902 гривень витрат по сплаті судового збору.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Нагадаємо, раніше дочірнє підприємство «Евода Трейд» комунального підприємства «Луцькводоканал» боргувало київській компанії ТОВ «Енергостратегія» майже 8 мільйонів гривень. Київська компанія звернулася до суду щодо стягнення боргу. Суд ухвалив стягнути борг із луцького підприємства.