Захід змінює стратегію з оборони та стримування Росії на рішучий наступ і перемогу України. Це підтвердив українським політикам генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє нардеп Єгор Чернєв.

За словами генсека, головним уроком для Заходу стало те, що цивілізований світ більше ніколи не повинен залежати від авторитарних режимів. Тож домовлятися з країною-агресоркою більше ніхто не буде. Єдина мета сьогодні – розгром російських військ і звільнення усієї території України.

Під час зустрічі представники України наполягали на збільшенні поставок важкої техніки (зокрема, танків Leopard), наданні державі запрошення на вступ до НАТО на наступному саміті у Вільнюсі та неухильному дотриманні української формули миру.

Крім того, заручилися підтримкою наших ініціатив щодо надання Україні західних експертів для остаточного реформування законодавства за стандартами НАТО і забезпечення реабілітації наших поранених.

На знак подяки від України за допомогу перший віцеспікер Олександр Корніенко вручив Єнсу Столтенбергу грамоту від Верховної Ради.

Як повідомив депутат Чернєв, далі «генсек летить у Берлін добивати питання Леопардів».