25 січня о 17 годині у найбільшому в Україні Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться незвичайна мистецька акція. Упродовж лише однієї години знаковий український художник Петро Антип створить картину «Дерево життя».

Одразу по завершенню її написання пройде благодійний аукціон, на якому полотно буде продано. Виручені кошти будуть спрямовані на закупівлю тактичних медичних засобів для допомоги військовим.

Швидке написання картини – це завжди захоплююче видовище, бо картина народжуватиметься просто на очах у присутніх. Непомітно, але швидко, під музичний супровід, у руках художника безбарвне полотно оживе, і увазі усіх глядачів постане витончений мистецький твір. У всіх охочих буде можливість спостерігати за дійством як онлайн так і офлайн.

Петро Антип на собі дуже добре відчув убогість і нелюдську сутність російських агресорів. Адже в 2014 році художнику довелось покинути рідну Горлівку Донецької області, бо за проукраїнську позицію та патріотизм його могли знищити. З того часу рідна Донеччина під окупацією. Але мужність українських захисників вселяє надію, що Перемога обов’язково буде українською. І всю Україну буде звільнено. Тому в митця таке величезне бажання допомогти військовим так, як це може зробити лише художник.

Мистецька акція «Дерево життя» – яскравий приклад тощо, що мистецтво рятує життя. Адже одразу по завершенню написання картини, ще коли останні мазки фарби будуть зовсім свіжими, відбудеться аукціон, на якому мистецький твір буде продано. Долучитись до акції й аукціону та зробити ставку можна буде офлайн, наживо, в Музеї Корсаків або онлайн, попередньо заповнивши реєстраційну форму.

Мистецька акція «Дерево життя» – один із багатьох заходів, що проходять у Музеї Корсаків у рамках проєкту «Космогонія». Упродовж півтора року в Україні буде створено найбільшу картину у світі. Її висота сягне 10 м, а ширина – 200 м, тобто її площа складатиме 2 000 м2. Вона буде сформована орієнтовно з 300 фрагментів, кожен із яких одночасно буде окремим самостійним арт-об’єктом. 

Впродовж 18 місяців, паралельно з народженням найбільшого полотна у світі, в луцькому МСУМК відбуватимуться різноманітні заходи, пов’язані з тематикою «Космогонії»: мистецькі акції, майстер-класи, пізнавальні лекції, наукові форуми, конференції тощо.