Один за одним з'являються щоразу нові корупційні скандали в лавах чиновників. З недавніх скандал із закупівлею продуктів харчування для забезпечення армії, затримання замміністра Мініфраструктури Василя Лозинського та ряд інших.

Чи повинні перші особи нести відповідальність за свої команди та чому так зросла кількість корупційних скандалів, розповів в прямому етері ГІТу громадсько-політичний діяч, нардеп VII та VIII скликань Павло Розенко.

«Безумовно нижній рівень, на якому здійснюється більшість корупційних оборудок, знають одне: що, якщо "верхи" крадуть, то і їм можна робити те саме. Фактор, який на мій погляд дуже серйозно впливає на рівень корупції це безумовна безвідповідальність чиновників і вищого керівництва держави і другий, що при нинішній владі було фактично вбите електронне декларування і оприлюднення декларацій чиновників, яке було здійснене під виглядом військового стану і що не на часі зараз, щоб суспільство бачили доходи і розходи чиновників», — каже Павло.

Корупційний потік інформації збільшується з кожним днем.

«Причиною, на мою думку, є безкарність, тому що чиновники нижчого рівня бачать, що Кририлові Тимошенку нічого не сталося за скандали. Якщо верхи крадуть, то можна робити те саме. По-друге, при нинішній раді фактично вбите декларування доходів чиновників. Найвищі посадові особи мають політично відповідати за корупційні вчинки представників своєї команди.»

Дивіться відео.