Путін готує свою країну до затяжної війни, нарощує численність армії, вишукує резерви. Всім відомо про сумнівну здатність російської федерації відносно забезпечення потреб російської армії, проте зброї та гарматного м’яса все одно вистачає.

Чи витримає російська економіка та сама рф затяжну війну, в етері ГІТу розповів журналіст, народний депутат України VIII скликання Сергій Висоцький.

«Вони перебудовують свою економіку під воєнні рейки, це звісно ще не сталінська економіка — не колективізація з індустріалізацією на користь росії, не ГУЛАГ, але хто знає до чого вони прийдуть наступним кроком. Проте вже зобов'язані постачати Міноборони ті чи інші вироби поза тим, чи є ціни конкурентними і ця практика вже є на різних підприємствах. В принципі мобілізувавши якісь державні підприємства та приватні компанії, змусивши працювати на Міноборони, вони ще можуть якийсь час явно протриматись», — пояснює Сергій.

Незважаючи на всі проблеми російської армії, вона є, а зважаючи на знецінюючу політику кремля відносно життя своїх же громадян, особливо мобілізованих, вони продовжать кидати їх у горнило війни пачками, не переймаючись, просто заради виматування ресурсів української армії в довгостроковій перспективі.

Підсумовуючи, про це каже і Висоцький:

«Оцінити ресурси росії математично я не можу, але в мене є інтуїтивне відчуття, що на війну, саме на фізичне її продовження, в них ресурсу вистачить дуже на довго.