У білорусі закінчилося навчання російських окупантів із 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії, яку відправлять на війну проти України. Про це повідомили у зведенні розвідки Великої Британії.

Про це повідомляє видання Ліга.news.

Розвідники заявляють, що рашисти ймовірно, завершили навчання 2-ї гвардійської мотострілкової дивізії на території білорусі, яка проходила його з осені 2022 року. Більшість загарбників перекинуто на росію, перед тим як напевно буде повторно задіяна у війні.

Зазначається, що дивізія входить до складу 1-ї гвардійської танкової армії, яка зазнала значних втрат на початковому етапі великої війни.

Британці пишуть, що з'єднання складається переважно з мобілізованих росіян, які експлуатують стару техніку, зняту зі зберігання, а тому його бойова ефективність буде обмежена, незважаючи на кілька тижнів тренувань.

Існує реальна ймовірність того, що інші російські підрозділи, які ротуються в білорусі для аналогічної підготовки, і що росія продовжуватиме використовувати цю модель для відновлення та підготовки підрозділів для збереження своїх сил в Україні, резюмували у звіті.