США нарешті звернули увагу на діяльність ПВК «Вагнер», яку вже давно час визнати терористичною організацією.

Чому тільки зараз Сполучені Штати вирішили взятись за вагнерівців, чим їм це грозить, та чи зможуть з ними впоратись та привести до відповідальності, в етері ГІТу розповів експерт ради зовнішньої політики «Українська призма» Олександр Краєв.

«Міністерство юстиції Сполучених Штатів іноді діє жорсткіше, ніж більшість служб зовнішньої розвідки у світі. Тобто в нього є свої механізми, відлагоджене відповідно законодавство по його співпраці із міжнародними банками і фінустановами. Вони мають можливість працювати із офшорними зонами. Також мають своїх агентів впливу майже в кожному уряді і знають з ким, де і як працювати, через кого діставати інформацію», — запевнив Олександр.

З його слів, збільшення публічності цього угрупування призвело до того, що з ними вирішили щось робити, відповідно «Вагнер» сам накликав на себе таку увагу.

Краєв впевнений, що американським спецслужбам вистачить ресурсів та вмінь, щоб забезпечити дію санкцій проти «Вагнера», він підсумував:

«Так чи інакше американці мають можливість, доступ і матимуть ще більше можливостей, якщо "Вагнер" буде визнаним терористичною організацією. Це не вперше, коли американцям доводиться знаходити і перерубати шляхи фінансування великих міжнародних терористів та злочинців. Вони цим займаються професійно ще з 80-тих років, тому насправді американське міжнародне законодавство багато що може дозволити в плані пошуку вагнерівців, добуття інформації, відповідного економічного, військового та політичного впливу».