У Луцьку муніципали зобов'язали усі суб’єкти господарювання, незалежно від форми власності, укласти договори на вивезення сміття з «Луцькспецкомунтрансом». 

Про це у п'ятницю, 27 січня, повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної ради Луцької міської ради, пише Конкурент. 

Інспектори департаменту мунварти спільно зі співробітниками ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» перевірили дотримання суб’єктами господарювання Закону України «Про відходи» та Правил благоустрою міста Луцька на вулиці Львівській.

«Зважаючи на те, що у місті гостро постала проблема несанкціонованого підкидання сміття окремими суб’єктами господарювання в контейнери для збору ТПВ на прибудинкових територіях, або ж просто нагромадження різнокольорових пакетів обабіч проїжджої частини дороги, що спричиняє утворення стихійних сміттєзвалищ, усі суб’єкти господарювання, не залежно від форми власності, зобов’язані заключити договори на вивезення побутових відходів з ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», – повідомили у департаменті.

У четвер, 26 січня, муніципали перевірили низку суб’єктів господарювання на вулиці Львівській щодо дотримання ними п.п. 3.1.2 та 3.1.5 Пра

вил благоустрою міста Луцька, а саме: наявності укладеного договору на вивезення відходів згідно з вимогами чинного законодавства та наявності чітко визначеного місця для видалення і тимчасового розміщення відходів і контейнерів для відходів.

В ході роботи інспектори видавали приписи тим суб’єктам підприємницької діяльності, у яких були відсутні укладені договори з «Луцькспецкомунтрансом».

У департаменті зазначили, що усіх, хто не виконає умови приписів, притягнуть до адмінвідповідальності згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладуть штраф у розмірі від 850 до 1700 грн.