Під час виконання бойового завдання 26 січня під Бахмутом загинув 25-річний фотограф із Ковеля Максим Бурда, який служив у лавах Збройних сил. До свого 26-річчя захисник не дожив чотири дні.

Сумною звісткою й щемкими спогадами про загиблого військовослужбовця на його сторінці у Фейсбуці діляться друзі й близькі.

Максим навчався на журналістиці у Національному університеті «Острозька академія», заробляв на життя фотографією, а після повномасштабного вторгнення росіян став на захист батьківщини. На передовій йому вдавалося поєднувати військову справу і роботу фотографа.

«Спочатку потрапив до лав ТРО, пізніше проклав серйозний шлях, щоб потрапити у бойовий підрозділ. Вже в складі 3-ї окремої штурмової бригади почав виконувати бойові завдання зі знищення окупантів. Служив у взводі вогневої підтримки, був оператором БПЛА та десятки, а може, і сотні разів філігранно наводив артилерію на ворогів, регулярно займався аеророзвідкою», – цитує друга загиблого Олександра Філона Ковель media.
«У цивільному житті, будучи весільним фотографом, який вдень танцює з нареченими, а вночі ретушує фото, я ніколи не тішив себе ілюзіями, що війна, яка тривала на сході України, не торкнеться усієї країни. Саме тому, в 20-х числах лютого, коли я замовив собі плитоноску, мої колеги (весільні фотографи і т. д.) вертіли пальцем біля скроні, мовляв, "здамо їм Донецьк, і на тому все, краще б щось до фотіка купив". Але уже тоді я знав, що точно не буду в рядах тих, хто стоїть у черзі на кордоні із Польщею», – писав Максим у своєму телеграм-каналі.

Редакція Гіту  висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять, честь та шана Герою!