У районі міста Бахмут на Донеччині під час виконання бойового завдання 26 січня загинув військовослужбовець ЗСУ, фоторепортер із Ковеля Максим Бурда.

Про важку втрату повідомив його побратим Олександр Філон.

Максим Бурда народився 30 січня 1997 року, через чотири дні йому мало би виповнитися 26 років.

«Максим пішов на службу з початку повномасштабного вторгнення. Спочатку потрапив до лав ТРО, пізніше проклав серйозний шлях, щоб потрапити у бойовий підрозділ. Вже в складі 3-ї Окремої штурмової бригади почав виконувати бойові завдання зі знищення окупантів. Служив у взводі вогневої підтримки, був оператором БпЛА та десятки, а може і сотні разів філігранно наводив артилерію на ворогів, регулярно займався аеророзвідкою», – розповів виданню «Ковель media» Олександр Філон.

Максим Бурда закінчив гуманітарний факультет Національного університету «Острозька академія». Його позивний – «Фотограф». Навіть на війні Максим не розлучався з камерою. Його знімки з фронту регулярно публікували на офіційній сторінці ЗСУ у фейсбуці.

«Важка новина... Загинув випускник гуманітарного факультету, прекрасний, щирий і завжди усміхнений Максим Бурда. Це справді приклад шляхетної і доброї людини, про яку тільки згадуєш лише приємне, від якої досі йде світло. Ось як зараз памʼятаю його посмішку, ходу, приємний тембр голосу й такий по-домашньому теплий погляд. Не просто писати в такі моменти, але можу тільки єдине пообіцяти: уся кафедра журналістики, увесь факультет (а зараз уже інститут), увесь університет буде памʼятати й шанувати ціну життя, яку Ви жертовно віддали за Україну. Співчуття родині, близьким, одногрупникам і усім тим, хто знав, любив і поважав Максима. Світла й вічна памʼять», – написав директор навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Національного університету «Острозька академія» Максим Карповець