Щоб увічнити пам’ять про загиблого на війні за цілісність та незалежність України волинянина Романа Букала, до Президента України земляки подали петицію про присвоєння захисникові посмертно звання Героя України.

«На наших очах пишеться історія України. Вогнем та сталлю. І так щемно, до невгамовного болю, від того, що пишеться ще й кров’ю наших молодих людей — гордості та надії нації. Кожен з них не повинен бути забутим, бо завдяки їхній мужності Україна має майбутнє», - пише газета Полісся.

Житель Каменя-Каширського Роман Букало — один із тих, хто поклав життя за Батьківщину. Його бойовий шлях був непростим та героїчним. Молодий чоловік став на захист України і в 2014-му, коли росія розпочала захоплення Донбасу, і виконав свій обов’язок після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. На жаль, під час виконання бойового завдання у грудні Роман, боєць Сил Спеціальних Операцій ВСУ, загинув.

16 січня на сайті Президента України розмістили петицію про присвоєння найвищої державної відзнаки нашому захисникові — «Герой України».

«Прошу президента нагородити Букала Романа Сергійовича посмертним званням Героя України за патріотизм і відданість службі та державі», — йдеться в петиції.

Її автором є Віктор Ісюк. Але для того, щоб зверненя розглянули, потрібно зібрати 25 000 підписів. Наразі уже є майже три тисячі. Збір триватиме ще 79 днів.