Через відключення електроенергії в Луцьку масово застрягають люди у ліфтах.

Про те, як поводити себе в такій ситуації та чи варто користуватися зараз ліфтом, розповів в прямому ефірі ГІТу директор ТОВ СРБУ "Волиньліфт" Андрій Ткачук.

«Останні дні в середньому 60 звільнень, вчора 73, сьогодні, 25 січня, вже більше 40-ка. Тобто дуже багато іде застрягань, люди поводять себе безпечно. Аварійні відключення йдуть без попереджень, спрогнозувати де відключать і як, неможливо — люди самі себе нарікають на небезпеку», — каже Андрій. 

Самостійно пробувати виходити з ліфта небезпечно, може призвести до травм, летальних наслідків або поломки ліфта. Обов'язково потрібно чекати фахівців, щоб звільнили з кабіни. 

«Потрібно зберігати спокій, зв'язатися з аварійною службою, може бути, що лінія загружена або нема мережі, тож варто зачекати або постукати у стінки, можливо хтось почує», - 

Наразі аварійні відключення йдуть без попереджень спрогнозувати де відключать і як - неможливо. Люди самі себе нарікають на небезпеку.

Пан Андрій радить обмежити користування ліфтами. До години часу можна зачекати на рятувальників, адже одночасно можуть бути застрявання по всьому Луцьку.

Дізнавайтеся деталі у відео