Президент Володимир Зеленський вважає, що керівництво рф кине усі сили російських окупантів, щоб спробувати перевернути ситуацію у війні і відкласти свою поразку.

Про це він повідомив під час вечірнього відеозвернення.

Президент зазначив, що розпочав цей рік одразу з того, що найбільше необхідне Україні – переговорів з союзниками.

«Щойно говорив з прем’єр-міністром Канади, і це четверта міжнародна розмова за сьогодні. Прем’єр-міністр Нідерландів, Премʼєр-міністр Британії, Премʼєр-міністр Норвегії. І ось Джастін Трюдо», – сказав Зеленський.

Глава держави зауважив, що такі розмови відбуваються саме зараз – напередодні нових мобілізаційних процесів, які готуються Росією.

«Саме зараз – той момент, коли разом із партнерами ми маємо посилити нашу оборону», – наголосив він.

Зеленський не сумнівається, що путінський режим кине усе, що у нього залишилося, та всіх, кого зможе зібрати, «щоб спробувати перевернути ситуацію у війні та принаймні відкласти свою поразку».

«Ми маємо зірвати цей російський сценарій. Готуємося до цього. Терористи повинні програти. Будь-яка спроба їхнього нового наступу повинна провалитися. Це буде фінальна поразка держави-терориста. Я дякую всім партнерам, які це розуміють. Росія мобілізує тих, кого хоче кинути вмирати, ми мобілізуємо цивілізований світ. Заради життя», – підсумував глава держави.