Транспортне командування США відправило першу партію бойових машин Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу, що була оголошена на початку цього року.

Про це повідомляє з посиланням на Пентагон профільний сайт DVIDShub.

Як повідомляється, вантаж, що містить понад 60 Bradley, залишив береги Норт-Чарлстона, що у Південній Кароліні, минулого тижня. Він має забезпечити українським силам додаткові наступальні та оборонні можливості для захисту кордонів від незаконного вторгнення Росії.

«Ситуація в Україні дійсно вивела на перший план важливість матеріально-технічного забезпечення та складність проектування та підтримки потужності», – сказала командувачка Транспортного Командування Збройних сил США Жаклін Ван Овост.
«Наша підтримка України була б неможливою без міцних відносин, які ми маємо з нашими союзниками та партнерами, які забезпечили доступ, базування та політ для полегшення доставки допомоги», – продовжила вона.

Інформацію про відправку військової техніки також підтверджують американські ЗМІ. Зокрема, кореспондент Fox News Лукас Томлінсон в Twitter написав, що бойові машини піхоти M2 Bradley, які увійшли до нового пакета військової допомоги від США, вже прямують до України. Він також оприлюднив відповідне фото.