У рамках «забезпечення військової безпеки» Союзної держави продовжується нарощування регіонального угруповання військ (сил) республіки білорусь та російської федерації.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства оборони республіки білорусь.

Зауважують, що цей процес проходить поетапно.

У республіку білорусь продовжать прибувати особовий склад, озброєння, військова та спеціальна техніка збройних сил російської федерації.

Повідомляють, що з підрозділами, що прибувають, на полігонах республіки білорусь сплановано подальше проведення заходів бойового злагодження.

«Крім того, з метою підвищення рівня бойової підготовки авіаційних підрозділів збройних сил республіки білорусь та російської федерації, що входять до складу авіаційного компоненту РГВ(С), планується проведення спільного льотно-тактичного навчання», – зауважують у пресслужбі.

У Міноборони білорусі додали, що від російської сторони у цьому заході візьме участь військове формування повітряно-космічних сил.

«Спільна підготовка білоруської та російської складових регіонального угруповання військ (сил) носить комплексний характер і охоплює не тільки бойовий компонент, а й усі системи, що забезпечують», – зазначили у МО рб.