На Святвечір та Різдво в Україні очікується »складна, проте цікава погода»: очікується і дощ, і мокрий сніг, і сніг, і налипання мокрого снігу, посилення вітру до штормових значень.

Про це сьогодні у своєму Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко.

«Мокрий сніг чи сніг найбільш ймовірні на заході, півночі та північному сході України, де температура повітря буде значно вже нижчою. Це господарюватимуть атмосферні фронти північного походження».

За словами синоптика, на Святвечір основна маса опадів припаде на східні області, центральну частину та південний схід.

«Захід, північ та центр звільняться від опадів, щоб хрещеникам було легше носити вечерю хрещеним) Періодична швидкість північного вітру досягатиме 15-22 метрів за секунду. Холодне повітря завжди важче теплого, тому й прориватиметься із сильними поривами».

Температура повітря в різних регіонах країни буде відрізнятися:

«Південь та південний схід, Закарпаття та Чернівецька область ще побудуть порівняно теплими, +3+8 градусів, у більшості областей України від 3 морозу до 3 тепла. Найхолодніше буде на Сумщині та Чернігівщині, вдень в межах 3-6 градусів морозу. Там, де мокрий сніг, відновиться ожеледиця та ускладниться ситуація на дорогах та тротуарах».

Погода в Києві теж почне суттєво змінюватися. Зокрема, прогнозуються дощ, мокрий сніг та ожеледиця на дорогах:

«Вдень та на Святвечір вітер вгомониться. Температура повітря в столиці найближчої ночі опуститься до нуля, а вдень поповзе далі вниз, очікується -1-3 градусів. А вже на Святвечір може опуститися до -5-7 градусів».

На Різдво погода в Україні не покращиться, а морози посиляться, але не скрізь:

«7-го січня, на Різдво, морози посиляться, у нічні години впродовж 7-9 січня ймовірні -10-17 градусів, проте переважно на сході, північному сході, у центрі та на півночі України. Південний захід та західні області України найменше відчують це холодне атмосферне вторгнення».