На Волинській митниці виявили партію нових запчастин до авто, які намагались ввезти як вживані, занизивши митну вартість.

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці.

На посту «Ягодин» волинські митники виявили партію автомобільних запчастин загальною вагою 16 т, на які були оформлені два різних пакети супровідних документів.

Як пояснив водій-експедитор, фактуру на понад 83 тисячі доларів США він отримав на місці завантаження контейнера у Польщі та використав її під час проходження митного контролю в Дорогуську на виїзді з Євросоюзу. Однак під час в’їзду на митну територію України, уже показали інший пакет документів, за яким коробки перемикання передач уже були не новими, а вживаними. Відповідно, вартість вантажу знизили до 45 тисяч доларів США.

У результаті повного розкриття пакувальних місць та проведеної експертизи встановлено, що вилучені 174 штуки коробок не мають жодних ознак їхнього використання. За курсом Нацбанку на дату ввезення, вартість цієї партії становила понад 3,2 млн грн.

Подання недостовірних відомостей про товар, відповідно до ст. 483 Митного кодексу, тягне за собою його конфіскацію та штраф у повному розмірі вартості предметів правопорушення. Відтак, за складеним протоколом розпочато провадження у справі, яку згодом передадуть на розгляд суду.