В різних містах світу відбулись акції протесту на підтримку ув'язненого Грузією під впливом росії Міхеіла Саакашвілі. Зокрема в Литві люди прийшли до стін грузинського посольства з вимогою звільнити Саакашвілі та відправити на лікування за кордон.

Про цю подію в етері Громадського Інтерактивного Телебачення поговорили з громадською активісткою Катериною Дворніченко.

«Ми не очікували великої кількості людей, але людей 40-50 було на цьому заході і, звичайно, у всіх було одне бажання — звільнити Міхеіла і обов'язково відправити його на лікування. До нас також приєднались не тільки українці, а також громадяни Литви і навіть громадяни країни-агресора», — ділиться Катерина.

Відносно російських учасників протесту вона висловилась так:

«Насправді ми чули від них ті самі меседжі, що у них немає можливості протестувати в росії, це матиме для них дуже великі наслідки і, вони кажуть, що насправді в росії будь-які способи протесту є неможливими, тому вони емігрували в Литву».

З її слів, протести в Європі не такі активні, порівняно з Україною. Якщо в нас люди вигукують гасла, активно привертаючи увагу, то в Європі, люди з плакатами просто виходять і чекають поки послідує реакція. Люди написали на плакатах вимогу свободи Саакашвілі, на протесті також був присутній представник Литви в Європарламенті, проте на двогодинний протест посольство не відреагувало.

«Представники посольства до нас не вийшли, в них було темно. Я вважаю, що вони навіть ховалися, тому що акція тривала більше двох годин, але потім ми були в цьому районі і помітили, що з грузинського посольства виїхали 4 машини з дипломатичними номерами після того, як всі активісти розійшлися», — описала ситуацію Дворніченко та зазначила, що представники явно просто не хотіли виходити до людей і давати якісь пояснення.

Більше у відео: