Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців перед Різдвом.

Він попросив громадян України звертати увагу на повітряну тривогу під час свят. Таку заяву президент зробив під час свого відеозвернення.

«Будь ласка, памʼятайте, яке зло воює проти нас. Зважайте на сигнали повітряної тривоги, і особливо цими святковими днями. Наші бійці ППО зроблять усе можливе. Але, будь ласка, допомагайте їм тим, що дбаєте про свою безпеку», – заявив він.

У ЗСУ припускають, що під час новорічних свят росіяни можуть вдатися до масованої ракетної атаки по об'єктах критичної інфраструктури України. Про це попереджала речниця Оперативного командування ЗСУ «Південь» Наталя Гуменюк.

«Ми знаємо, що в морі залишається фрегат-ракетоносій, ми знаємо, що залишаються два підводні човни - це загальна сума ракет 16 одиниць. І, скоріш за все, будуть намагатися зіпсувати нам свята. Треба це усвідомлювати, розуміти, що атака буде спрямована на об'єкти критичної інфраструктури, енергетичної зокрема», - сказала Гуменюк.

Росіяни завели один із надводних ракетоносіїв у пункт базування, проте наголосила, що це не характеризує загальну ситуацію. рф отримала нову партію дронів-камікадзе та тестувала їх над Чорним морем в умовах зимового клімату України щодо роботи під час штормового вітру чи перепадів температур.