У Нововолинському міському історичному музеї 9 січня запрацювала виставка автентичних прикрас, створених чотирма майстринями з Нововолинська.

Про це Суспільному розповіла директорка музею Ірина Костюк.

В експозиції представили понад 60 робіт, зазначила директорка музею, виконаних у різних техніках та за власним стилем кожної мисткині. Авторські роботи створені з різноманітного цінного каміння, скла, кераміки та полімерів.

Зі слів Ірини Костюк, найбільш дороговартісні прикраси представила майстриня Марія Булюк, яка створює старовинні вироби, коралі, а також любить працювати з бурштином. Жінка є викладачкою художнього відділу школи мистецтв.

Світлана Іващенко – вчителька мови та літератури. Мисткиня створює намисто: має в доробку лунниці, дукачі, а також використовує у своїх прикрасах срібло.

«Під час війни Світлана виготовила чорно-червону прикрасу, яку назвала «Контрасти», – зазначила керівниця музею.

Ірина Мартинишин – стоматолог, а також акторка й музикантка. До свого роду занять додала й виготовлення прикрас. Зі слів директорки музею, жінка створює прикраси з бісеру.

«Має серед виробів павутинка, є кольє з бісеру», – говорить Ірина Костюк.

Вперше долучилися до такої виставки майстриня й пенсіонерка Ольга Войтюк. Зі слів директорки музею, жінка почали створювати такі прикраси лише два тижні тому та виявила бажання долучитися до виставки.

Вхід на виставку автентичних прикрас вільний. Вона триватиме у музеї Нововолинська до 23 січня.