Попит на землю сільськогосподарського призначення залишається стабільним, незважаючи на війну. За три роки з початку земельної реформи подарували та продали лише 1% землі. Це руйнує міф про те, що її «одразу ж всю продадуть».

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Попит на землю сільськогосподарського призначення залишається стабільним, незважаючи на війну. За три роки з початку земельної реформи подарували та продали лише 1% землі. Це руйнує міф про те, що її «одразу ж всю продадуть». Про це повідомили у пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Денис Башлик розповів про другий етап земельної реформи, який стартує у січні 2024 року. Відкриється ринок для юридичних осіб, але купувати землю зможуть лише українці. Іноземцям доступ, як і раніше, буде закрито. Башлик уточнив, що рішення про допущення до земельного ринку громадян інших держав ухвалюватиметься на всеукраїнському референдумі.

«З початком другого етапу сформується група юридичних осіб, які бажають отримати у власність землю, щоб розвивати тривалі інвестиційні проекти. Це призведе до зростання ціни. Тому люди зараз дуже обережно підходять до розпорядження землею, розуміючи, що це нерухомий актив, який принесе їм дохід», – пояснив заступник міністра