За словами адвоката Ростислава Кравця, не варто вестися на дезінформацію, яку поширюють мережею. Навіть якби закон передбачав покарання, то всі терміни вже минули.

В Україні з 24 лютого 2022 року діє воєнний стан, який супроводжується загальною мобілізацією. З того моменту його продовжували вже 7 разів і в цей період військовозобов'язані громадяни можуть отримати повістку. Голова Адвокатського об'єднання Кравець і партнери адвокат Ростислав Кравець у коментарі «Фактам» розповів, що буде з тими громадянами, які не з'явилися добровільно до ТЦК і СП.

За його словами, українські чоловіки не мають і не мали зобов'язання перед законом з'явитися добровільно до військкомату ні 24 лютого, ні наступного дня, ні в будь-який інший день за 19 місяців війни.

Усі дані про те, що українці нібито зобов'язані були прийти в ТЦК і СП протягом перших 10 днів дії воєнного стану, заявляє адвокат, є дезінформацією.

«Немає правила, що протягом 10 днів з моменту введення воєнного стану треба з'явитися в ТЦК. Це вигадана історія», — йдеться в повідомленні.

Реалізацією військового обліку та мобілізації мають займатися виключно представники ТЦК і СП, а не звичайні громадяни. Ба більше, фактично всі строки притягнення до відповідальності вже минули.