У неділю, 8 жовтня, у Червонограді на Львівщині відбулося громадське обговорення щодо перейменування міста, де більшість присутніх виступили проти такої ініціативи. 

Чи дійсно мешканці Червонограда хочуть перейменувати Червоноград на Червоноград розповіла в прямому етері Гіту Олена Охрімчук – представниця інституту Нацпам’яті.

«Я б не стала вестися на намагання зробити з цього сенсацію. Це просто були невдалі громадські обговорення, адже по суті не було розмови. Громадяни прийшли, вони виступали, кричали, намагалися висловитися. Тема консультації з громад кістю звучала про «Обрання назви для міста Червоноград», тобто питання не стоїть – перейменовувати місто чи ні, натомість говорили про бруківку і ремонт басейна і про те, що не закінчили ремонт стадіону, а також про розкрадання грошей і про те, що все вирішили за них. Практично не звучало пропозицій, як же б вони хотіли, щоб назвали місто. Більшість завершували свою промову словами, що місто є Червоноград і нехай так і залишається, ніхто вказувати з Києва не може, що місто може бути перейменоване на Кристинопіль»,- розповіла пані Олена.

Яка позиція інституту нацпам’яті чи є якісь напрацьовані пропозиції до нової назви і чи дійдуть мешканці згоди до обрання назви міста дивіться у ВІДЕО: