У День військового капелана, який цього року відзначається 12 жовтня, в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки відбулась патріотична година: «Капелани: на службі Богу та Україні».

Прийшли на зустріч студенти Луцького педколеджу та учні волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Як розповіла Суспільному бібліотекарка Олена Сільчук, День військового капелана приурочений до Дня вшанування Святителя Мартина Милостивого, якого вважають засновником військового капеланства.

«Цей день раніше святкувався 25 го жовтня, але у зв’язку з тим що з 1 вересня всі релігійні свята зміщують, День військового капелана тепер святкується 12го жовтня», — пояснила Олена Сільчук.

На зустріч прийшли капелани Волинської єпархії Православної церкви України із громадської організації «Військові капелани Волині».

«Кредо кожного капелана – бути поруч, поруч з нашими новітніми воїнами, героями, які виборюють цілісність і незалежність нашої України. Сьогодні ми тут, завтра складаються обставини і ми їдемо туди. Ми ніколи не залишаємо наш особовий склад і там, де є найбільша потреба ми завжди є з ними», — говорить протоієрей Михайло Хімчак.

У рамках зустрічі з капеланами, присутні могли ознайомитись з виставкою видань, присвячених професії військового капелана. Та поспілкуватися із представниками єпархії.