Виконавчий комітет Луцької міської ради оголосив тендер на послуги з утримання в належному стані прибережної захисної смуги та водоохоронної зони річки Сапалаївка.

Ідеться про розчищення від самонасіву та порослі на ділянці від моста на вулиці Щепкіна до моста на вулиці Шопена з обох берегів, - пише ІА Волинські новини.

Торги тривають на сайті prozorro.gov.ua. Пропозиції учасників приймають до 4 жовтня.

Очікувана вартість робіт становить 507 тисяч гривень.

Як вказано в тендерній документації, навесні цього року комісія з визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Луцької міської територіальної громади провела обстеження згаданої ділянки. У ході робіт вона виявила дерева, аварійні, фаутні, сухостійні, всихаючі, дуплисті, трухляві, уражені омелою, з розломами стовбурів, відхилені від вертикальної осі. Вони зростають в охоронній зоні каналізаційних мереж і становлять загрозу падіння, захаращують русло річки. Тому було вирішено їх видалити.

Загалом планують видалити 1362 дерева (клен – 875, верба – 433, тополя – 36, алича – 6, слива – 1, горіх – 1, акація – 7, ясен – 3) та 42 куща (бузина – 33, калина – 5, шипшина – 4), а також поросль і самосів, які зростають у водоохоронній зоні річки Сапалаївка в Луцьку.

Ці роботи мають виконати до 31 грудня 2023 року.