У рамках міського проєкту "Чистий Луцьк" у Центрі управління відходами, що на вулиці Трункіна, 7, відтепер приймають нові фракції відходів - твердий пластик та масивні вироби з типами маркувань HDPE (2) та РР (5).

Як розповів Суспільному фахівець зі зв'язків з громадськістю центру Павло Березюк, обидві фракції відходів безплатно прийматиме релокована з Донецька фірма, яка знаходиться в Києві.

"Раніше приймали "двійку", віддавали її безкоштовно місцевому переробнику, але зараз знайшли переробника, який приймає і "двійку", і "п'ятірку". Будемо тут досортовувати, пакувати в мішки і відправляти поштою. Збиратимемо кілограм по сто, щоб було зручно завантажити в авто і завезти на пошту, — сказав фахівець.

З його слів, РР (5) — це пакування для їжі, пляшки з-під побутової хімії, шампунів, рідкого мила тощо, а HDPE (2) — відра, каністри, тази, іграшки та інше. Відповідне маркування у формі трикутника, каже Павло Березюк, можна знайти на зворотній стороні пластикового виробу.

Контейнер під нові фракції, говорить Павло Березюк, уже є, і за декілька днів на ньому встановлять табличку з повним описом виробів, які підлягають утилізації. Тара має бути чиста всередині й ззовні та без паперових етикеток.