22 жовтня мешканці Ковеля зібрались, аби віддати шану та провести в останню дорогу свого земляка Олександра Дементьєва.

Про це повідомили на сайті Ковельської міської ради.

Він був мобілізований у Збройні Сили у вересні цього року, а 19 жовтня – загинув від ворожого обстрілу на Куп’янському напрямку.

Олександр – корінний ковельчанин. Навчався в ліцеї №11, закінчив професійно- технічне училище. Служив в армії, в українському Криму, був десантником. Працював на «Ковельсільмаші», а згодом на підприємстві «Волинь-Кальвіс».

«Його життєвий шлях доволі простий, але водночас настільки справжній: Саша був надійною опорою своїй мамі, другом, колегою, наставником і прикладом у житті для сина Андрія. Важко знайти слова, аби полегшити біль рідних. Ми мусимо бути достойними тих воїнів, з якими прощаємось. Таких Героїв, як Олександр Дементьєв, який поліг заради майбутнього України», – сказав міський голова Ігор Чайка під час громадянської панахиди.

Класний керівник, директор ліцею №11 Галина Сидорук пригадує, що в школі Олександр був комунікабельним, відкритим. Любив літературу, гуманітарні предмети, багато читав:

«Сашко мав велике відчуття відповідальності та справедливості. Саме тому, коли необхідно було піти захищати свою родину, свою землю, він без вагань це зробив».

За словами багаторічного керівника ТОВ «Волинь-Кальвіс» Анатолія Понікарчука, Олександр був дуже відповідальним, надійним, хорошим працівником, людиною слова, ще у серпні допомагав ремонтувати бойову машину піхоти. Він жив, мріяв, дбав про своїх рідних.

Поховали Олександра Дементьєва на Алеї Героїв міського кладовища.

Громадське Інтерактивне телебачення приносить щирі співчуття рідним та близьким Олександра.