Загалом ніяких змін у тарифах наступного місяця чекати не варто. Така ситуація продовжуватиметься щонайменше до кінця опалювального сезону.

Ціни на електроенергію

Тариф на електроенергію для українців підвищили ще 1 червня 2023 року й з того часу він – 2,64 гривні за кіловат-годину. У Міненергетики пообіцяли, що таку вартість зберігатимуть до кінця опалювального сезону, тож найближчі зміни на нас чекають у 2024 році.

До слова, існує спосіб зменшити свій тариф для тих, хто часто використовує світло вночі. Для цього потрібно встановити двозонний чи тризонний лічильник світла. Таким чином у нічний час вартість одного кіловату знижуватиметься до 1,32 гривні.

Тариф за воду все ж не змінять

Попри намагання НКРЕКП у липні збільшити вартість централізованого водопостачання та водовідведення, українці продовжать платити за старими тарифами. 


Якою буде вартість газу

Вартість самого газу для населення теж не зміниться. Враховуючи те, що більшість українців є клієнтами Нафтогазу, їх тариф складе 7,96 гривні за кубометр (з ПДВ). У інших постачальників ціни відрізняються.

Проте з 1 листопада знизиться ціна на доставку газу. Тепер потрібно буде платити лише за виключно функціонуюче газове обладнання побутового споживача, яке не було опломбоване. 

Тарифи у 2024 році

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів, що наступного року тарифи на основні комунальні послуги можуть показати наступну динаміку:

  • Електроенергія – 5 – 6 гривень за кіловат-годину.
  • Газ – спершу до 11 – 13 гривень за кубометр, потім – до 15 гривень.
  • Тепло і гаряча вода – на 30 – 50% залежно від регіону.