49-річний волинянин Олександр Пословський, позивний Посол, загинув 11 листопада 2022 року в с. Павлівка Донецької області від численних кульових поранень тіла та нижніх кінцівок. Поховали Героя 17 листопада у день його ювілею.

Історію захисника розповіли на сторінці «Герої на щиті» в інстаграмі, пише ВСН. 

Народився Олександр в с. Гірники. Здобув повну середню освіту. Після школи навчався у Камінь-Каширському ВПУ. Отримав спеціальність - різник по дереву. Олександр мав золоті руки, не було такого, щоб він не міг полагодити чи зробити, за що часто називали його «універсальним солдатом». Був вправним малярем-штукатуром, тому завжди був при справі, мав повагу серед людей не тільки в своєму селі, а і в районі.

З початком повномасштабної не вагаючись став на захист держави. З 2 березня 2022 року пішов добровольцем. Служив у 68 ОЄБ імені Олекси Довбуша у званні сержанта, спеціалізація - стрілець-снайпер. На передовій ніколи не зраджував своїх життєвих принципів, з оптимізмом та впевненістю підтримував, турбувався та прикривав побратимів до останнього подиху.

«Тато був відкритим до життя і людей, все робив з добром, щедрістю і турботою як до рідних, так і до малознайомих, які зверталися за порадою чи допомогою. Завжди відповідально ставився до всього за що брався, адже чесність і сумління крокували з ним по життю. Саме це мене завжди захоплювало і надихало. У вільну хвилину любив порибалити та відпочити від кропітких робочих буднів. З великою любов’ю та теплом відносився до внуків, ділився мудрістю та досвідом при будь-якій нагоді. 11 місяців минуло від загибелі , та не було такого дня щоб вони не нагадались про дідуся. Нам страшенно його не вистачає»,- поділилась донька Наталя.

Поховали героя в рідному селі Гірники на місцевому кладовищі.