Вдова загиблого волинського Героя пожертвувала 1,5 мільйона гривень на дрони для ЗСУ. За ці кошти придбали 50 бойових «пташок» та три розвідувальні.

Втрата рідної людини на війні — це горе, яке не можливо прийняти до кінця. Час ми-нає, а біль нікуди не дівається. Багатьом непросто змиритися з новою реальністю без тих, кого любили, але вони вчаться у ній жити. Жити, не втрачаючи віри у перемогу над рашистами, жити і також робити свій вклад у наближення цієї перемоги. Жити так, як це робить родина загиблого Героя Деркача Володимира, – пише газета Полісся.

Цими днями минає рік відтоді, як Володимир загинув, захищаючи свою Україну від російських загарбників. Обірвав його життя злощасний ворожий осколок. До того чоловік бачив багато смертей своїх побратимів, адже вісім місяців з моменту повномасштабного вторгнення воював на передовій. Він розумів, що здолати ворога буде непросто, та вірив, що Україна переможе. Тож щоразу відважно йшов у бій. А рідні тим часом готували підтримку.

«Поки тато воював, ми знаходили можливості, аби йому та його побратимам допомогти. Серед іншого нам з братомі вдалося відправити хлопцям на передову три автомобілі. Потім ще один віддали на іншу бригаду…», — розповідає син Василь.

Допомагати захисникам сім’я загиблого Героя продовжує і тепер. Рідні покійного переконані, що підтримувати Збройні сили України потрібно, щоб не даремною була смерть усіх, хто поліг на полі бою. Так, минулого місяця Василь придбав та передав у бригаду, де воює його товариш, «мавіка третього».

Вдова Деркача Володимира пані Надія, порадившись із синами, вирішила значну частину коштів із компенсації, яку отримує від держави за загибель чоловіка, також спрямувати на ЗСУ.

«Тато казав: «Що з тих грошей? Хлопцям потрібно допомагати!». Ми поділяємо цю думку. Українських захисників потрібно підтримувати та наближати перемогу», — зауважує Василь Володимирович.

Відтак Надія Деркач із сім’єю віддала півтора мільйона гривень у Благодійний проєкт «Пташки Перемоги» на купівлю дронів для воїнів. Це доброчинна організація, створена у Львові, яка об’єднує соціально відповідальний бізнес, меценатів, благодійників, усіх охочих підтримати українську армію. Таким чином справу свого полеглого чоловіка вона продовжила з надією, що ці засоби будуть корисними у здоланні ворога.

І напередодні Дня захисника та роковин смерті Героя за пожертвувані кошти було придбано аж 50 дронів «камікадзе» і три розвідувальні.

«Цими спецзасобами в числі інших підсилили воїнів 3-ї окремої штурмової, 24-ї та 42-ї окремих механізованих, 80-ї окремої десантно-штурмової бригад, стрілецький батальйон, нацгвардійців, розвідників та штурмовиків. 29 вересня «пташки» полетіли на передову і вже сьогодні, напевне, знищують ворога та його техніку. Сподіваємося, вони збільшать ефективність та точність операцій, а найголовніше дозволять виконувати завдання без ризику для життя наших героїв», — каже Василь Деркач.