10 листопада відбулося засідання робочої групи з моніторингу та контролю щодо використання бюджетних коштів при Волинській ОВА.

Які запитання обговорювали, хто був присутній з правоохоронних органів та представників громадського сектору, а також коли буде наступне засідання, в прямому етері ГІТу розповів активіст та учасник засідання Сергій Рижков.

За його словами, на зустрічі з головою ОВА Юрієм Погуляйком представники ініціативної групи «Спочатку дрони», голови деяких територіальних громад, а також представники правоохоронних органів, обговорили чому цьогоріч кошти  "військового" ПДФО не були спрямовані на залучення різних інвесторів та релокацію бізнесу протягом року.

«У нас між громадами існує конкуренція і  зокрема Волинська громада програла її. У нас були питання до голів громад, чому вони не вкладали гроші у проєктних менеджерів, в залучення інвесторів, в релакований бізнес, чому так мало зустрічались і немає  жодних результатів у цьому процесі», – повідомив спікер. 

Як сказав Сергій Рижков, у зв'язку з тим, що Верховна Рада перенаправила кошти "військового" ПДФО з місцевих бюджетів до державного, деякі Волинські громади зокрема Ківерцівська та Володимирська, втратять значні суми надходження. 

Детальніше про результати заходу дивіться у ВІДЕО: