З початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України суспільство згуртувалося, аби допомогти ЗСУ. 

Про свою волонтерську діяльність та допомогу українським військовослужбовцям в прямому етері ГІТу розповів волинянин Андрій Максімов, який декілька років мешкає в Польщі.

За словами пана Андрія, його шлях волонтерства закордоном, зокрема у сусідній державі – Польщі – розпочався від початку повномасштабного вторгнення.

«Спочатку я донатив, передавав рюкзаки та медикаменти. Потім купив за власні кошти автомобіль. Пізніше, організував людей, яких знаю в Польщі, щоб об’єднати сили, бо самому важко все робити»,  – сказав волонтер.

Як сказав спікер, він заснував групу «Разом ми сила», куди почали підтягуватися незнайомі люди і допомагати українським військовослужбовцям .

«Зараз орієнтуємося на медичні авто, я їжджу по різних лікарнях, прошу різне обладнання до цих автомобілів. Потім переобладную їх. Мені допомагають колеги українці у Варшаві: механіки, маляри ті, хто рихтує автомобілі», – поділився Андрій Максімов.

Весь вільний час від роботи чоловік витрачає на ремонт автомобілів для ЗСУ.

«Ми відправили вже більше 50 машин», – наголосив волонтер.

 Детальніше про те, яким чином переобладнують звичайні автомобілі під медичні цілі для військовослужбовців, дізнавайтеся у ВІДЕО: