Все частіше різні «експерти» говорять, що Україна має про щось домовлятися з росією. 

У прямому етері ГІТу експерт з питань зовнішньої безпеки та російсько-українських відносин Василь Лаптійчук розповів, чому «мир» з росією неможливий.

За словами пана Василя «мир» з росією неможливий за визначенням.

«"Мир" між росією на теперішньому історичному розвитку цього континенту, зокрема наших двох країн, схожий на "мир" між вовком і кроликом, які сидять в одній клітці»,  – наголосив Лаптійчук.

Спікер зазначив, що юридично він неможливий з двох причин:

«По-перше, конституція російської федерації не передбачає механізму виходу з неї будь-якої території, яка один раз була проголошена російською. Раніше це можна було зробити через дуже складну процедуру, а зараз таких шансів нема», – сказав пан Василь.

Чоловік зазначив, що те, що рашисти оголосили Крим та 4 українські області російською територією, змінити можна лише в одному випадку – переформатування російської державності.

«Допоки рф буде існувати будь-які перемир’я, договори ітд. будуть означати лише підготовку до звільнення цих торій, які вона вважає вже своїми», – додав гість етеру.

По-друге, експерт сказав, що українська держава не може укласти будь-який «мир» з агресором оскільки технічно зараз виокремити або відділити окуповані області і Крим неможливо.

«Українська конституція для цього передбачає проведення всеукраїнського референдуму. Його провести неможливо, бо окуповані території непідконтрольні українській стороні. Додатковим фактором є те, що декілька мільйонів українців виїхало за кордон і не зможуть проголосувати. Саме тому навіть технічно ми не зможемо здійснити конституційні умови для того, щоб позбавити себе цих територій», – розповів експерт.

Василь Лаптійчук повідомив, що за даними соцопитування понад 70% людей підтримують рішення, щоб Україна воювала до перемоги та звільнення територій, а 89% – за те щоб вона воювала до перемоги та звільнення територій навіть у разі ядерного удару на території України.

«Ми бачимо, щоб будь-які розмови про "мир" між росією та Україною – це ІПСО людей, які працюють на інтереси росії, адже технічно ні Україна, ні росія не можуть припинити війну», – підсумував пан Василь.