Волинські хірурги видалили пацієнтці частину шлунку через маленькі проколи передньої черевної стінки. Жінка у свої 20 років важила майже 140 кілограмів

Про це повідомили у Володимирському ТМО.

До волинських медиків звернулась 20-річна пацієнтка зі скаргами на надлишкову вагу. При зрості 165 сантиметрів її вага сягала 140 кілограмів, індекс маси тіла становив 52. Після консультацій ендокринологом, нутриціологом та хірургом був встановлений діагноз ожиріння третього ступеня, що становило загрозу для життя людини.

Хірурги Володимирського ТМО виконали пацієнтці лапароскопічну Sleeve-резекцію шлунка (тобто видалення частини шлунка для зменшення його об'єму через декілька проколів черевної стінки). На 3-тю добу пацієнтка була виписана в задовільному стані зі стаціонару.

Медики зазначають, що лапароскопічна Sleeve-резекція шлунка – це перевірений і дієвий метод боротьби з зайвою вагою.

"Сьогодні Sleeve резекція шлунка – це відносно нова популярна операція, при якій хірургічним шляхом видаляється значна частина шлунка. У результаті пацієнт не в змозі більше приймати їжу в колишніх об’ємах і насичення приходить значно швидше. Операція є дуже ефективним і швидким методом для зниження ваги", – додають у дописі.