Перевізник Максим Буткевич нещодавно був на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ», він розповів в прямому етері ГІТу про те, в яких умовах живуть водії та яка ситуація з блокадою наразі на кордоні. 

З його слів, ситуація складна як для водіїв, так і для перевізників. На думку спікера, це замовлена акція, що спрямована проти України, адже польські автомобілі пропускають, а з чим вони рухаються ніхто не знає.

«На кордоні стоїть тисяча автомобілів, які заблоковані «перевізниками» з польського боку. Вони запевняють, що не приймають рішення, а роблять тільки те, що говорять. Основні та важливі вердикти повідомляє вище керівництво», – сказав пан Максим.

Чоловік нарікає, що його автомобілі сьогодні на кордоні стоять десятий день. Гуманітарну допомогу, – повідомив він, – пропускають вкрай важко. Вантажівки з бензином та дизпаливом більшість перевізників перенаправили на МПП «Краковець».

Водії, які поїхали у рейс не очікували, що будуть так довго стояти на пункті пропуску.

«Умови вкрай важкі: у когось перестала працювати пічка, в когось закінчується паливо, у когось – продукти. Дякую, нашій Волинській обласній спілці автомобілістів, що вони почали розвозити теплі харчі», – додав перевізник.

Дізнавайтеся у ВІДЕО, які вимоги висунули польські перевізники і чи можливо їх виконати під час воєнного стану: