У Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників відкрили виставку «Квіти», яку розмістили у Великій і Нижній залах.

Про це повідомили на сайті «Район.in.UA».

Близько 100 квіткових композицій великих і малих форматів, у різноманітті стилів, технік 17 листопада презентували 50 волинських митців кількох поколінь. 

Символічно, що ця презентація відбулася похмурого листопадового дня, коли в Луцьку пішов перший сніг. Ось так, на контрасті з пізньою осінню, художники заповнили барвистою красою квітів просторі галерейні зали. На це звернув увагу публіки голова правління ВО НСХУ Володимир Марчук, бо вже не вперше в цих залах митці збалансовують своїми оптимістичними творами зовнішні природні негоди й соціальні потрясіння.

«Митці чутливо реагують на соціальне життя і не залишаються осторонь суспільних трагедій, але водночас їхні картини можуть принести розраду, заспокоїти, вселити оптимізм. Зараз людям це дуже потрібно. І це вже не вперше, коли ми робимо таку виставку протягом цього воєнного року. Хочемо зробити тему квітів традиційною», – закцентував Володимир Марчук.

Заслужена художниця України Тетяна Ядчук-Богомазова розповіла, що в багатому експозиційному ряду виставки можна побачити твори олійного й акрилового живопису, акварелі, графіку, кераміку, батик, текстильні інсталяції, роботи в унікальних авторських техніках. Кожен з митців – а це люди різного академічного й мистецького досвіду – зрефлексував на споконвічну красу квітів своєрідно й неповторно: попри загальну тему, кожен з рослинних сюжетів вражає своєю композицією, кольоровою палітрою, експресією, настроєвістю.

В експозиції також присутні твори відомої волинської мисткині, членкині спілки Оксани Ядчук-Мачинської, яка наразі проходить складне лікування від онкохвороби. Замість звичного фуршету колеги-художники зібрали кошти, щоб допомогти їй з дорогим лікуванням.

Долучитися до допомоги мисткині можна, переказавши гроші на її рахунок. Художниця також пропонує до продажу власні твори, щоб оплатити тривале лікування.

Карта ПриватБанк 5168745160926645 (Ядчук-Мачинська Оксана Степанівна). 

Виставка «Квіти» триватиме протягом трьох тижнів, огляд творів волинських художників у Великій і Нижній залах є безкоштовним.