Уродженець міста Слов`янськ Донецької області, який намагався провести через Волинську митницю «Устилуг» наркотики, заплатить понад 30,5 тисяч гривень штрафу.

Про це повідомляє Буг.

15-го листопада 2022 року, перебуваючи у місті Слов`янськ Краматорського району Донецької області, чоловік, за невстановлених досудовим слідством обставин, знайшов і привласнив наркотичний засіб канабіс, вагою 10,3 г. Опісля він помістив його до двох безбарвних полімерних пакетів, які сховав у прозорому безбарвному полімерному пакеті, перемотав його липкою стрічкою сірого кольору та переніс додому, де зберігав до 20-го травня, - йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

Опісля о 5-тій ранку 20-го травня зловмисник приховав пакет з канабісом під капотом відсіку двигуна автомобіля «OPEL VIVARO» за кермом якого виїхав із селища Билбасівка Краматорського району Донецької області до Республіки Польща.

В іншу країну чоловік намагався проїхати через митний пост «Устилуг» Волинської митниці, куди прибув 21-го травня о 23:10. Однак під час проведення митного контролю прихований наркотичний засіб був виявлений інспектором митниці та вилучений слідчим УСБУ у Волинській області.

Проти жителя Донецької області порушили два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 309 КК України (Незаконе придбання, зберігання та перевезення наркотичного засобу без мети збуту), а також за ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 305, ч.1 ст. 309 КК України (Замах на кримінальне правопорушення, контрабанда наркотичних засобів та незаконне придбання, зберігання і перевезення наркотичних засобів).

У суді чоловік визнав свою вину. А також 12-го червня уклав із прокурором угоду про визнання винуватості.

Відтак, суд визнав чоловіка винним, затвердив угоду про визнання винуватості та призначив йому покарання у виді 30 тисяч 600 гривень штрафу, без конфіскації майна. Також зловмиснику доведеться сплатити в дохід держави 1 тисячу 195 гривень за проведення експертизи наркотичних засобів.