Початок блокади руху вантажного транспорту поблизу трьох найбільших автомобільних пунктів пропуску на польсько-українському кордоні перенесли з 3 на 6 листопада

Про це повідомив співголова блокади, організатор протесту поблизу пункту пропуску "Корчова-Краківець" Томаш Борковський, передає Укрінформ.

"Блокада розпочинається з 12-ї години (13-ї години за київським часом – ред.) 6 листопада", - зазначив Борковський, додаючи, що вона одночасно розпочнеться в трьох місцях поблизу кордону з Україною. Йдеться про три найбільші автомобільні пункти пропуску на польсько-українському кордоні – "Корчова-Краківець", "Гребенне-Рава Руська", "Дорогуськ-Ягодин".

Співорганізатор страйку повідомив, що блокуватиметься проїзд вантажних автомобілів, натомість пропускатиметься гуманітарна і військова допомога для України.

На його переконання, блокада спрямована не проти України, а за те, "щоб мати рівні можливості" з українськими перевізниками.

Борковський зауважив, що свої вимоги організатори страйку надіслали, зокрема, міністерству інфраструктури Польщі.

Серед головних вимог польський організатор страйку назвав відновлення з боку Польщі практики дозволів для українських перевізників. Іншою вимогою він назвав те, щоб польські вантажні автомобілі було виключено з е-черги для порожніх автомобілів, які повертаються з України до РП.

Речник Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі Пьотр Закєляж в коментарі Укрінформу підтвердив, що страйк польських перевізників має розпочатися 6 листопада.

Він зазначив, що польські прикордонники готові до цього протесту, зауваживши, що він відбуватиметься за межами прикордонного пункту. Відтак, польські прикордонні органи не мають впливу на його перебіг.