Щоночі рашисти атакують Україну ракетами та безпілотниками. Уночі, 21 листопада, містяни чули звук вибуху у Володимирі.

Про те, як вдалося шахедам долетіти до Волині, розповів у прямому етері ГІТу військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

За його словами, росіяни, на жаль, адаптовуються до майбутніх ударів по території України, а також вдосконалюють свої маршрути й траєкторії польотів дронів-камікадзе і безпосередньо крилатих ракет, щоб влаштувати енергетичний терор.

Нагадаємо: Прогримів вибух: повідомили подробиці ворожої атаки на Волинь

«Зараз окупанти випробовують ті маршрути, які дозволяють їхнім безпілотникам перебувати якомога довше в повітряному просторі України, оминати небезпечні зони радіуса їх знищення засобами протиповітряної оборони», — розповів експерт.

Військово-політичний оглядач запевняє, що росіяни безсумнівно отримують інформацію користуючись своєю розвідувальною авіацією та агентурною мережею, яка присутня по усій території України.

«Розвідники у них продовжують працювати й іноді вони дійсно отримують корисну інформацію щодо розміщення різних засобів ППО і не тільки. Так вони прокладають свої маршрути з розміщенням наших зенітно-ракетних комплексів, а також зенітних самохідних установок (наприклад "Gepard")», — додав пан Олександр.

З його слів, таким чином рашисти змогли в ніч на 21 листопада здолати більше ніж 1300 кілометрів. У повітряному просторі території України ворожі літальні об'єкти знаходилися більше, ніж 6 годин, а в ніч на 22 листопада цей показник збільшився до 7,5 годин.

«Звісно, що майже всі дрони камікадзе наші системи ППО ліквідували, але це не дає змоги оминути факт того, що вони могли собі дозволити досить тривалий час знаходитися в нашому повітряному просторі. Отже, вони випробовують нові траєкторії та маршрути готуючись до більш потужних ударів по Україні», — наголосив Коваленко.

Яким чином українська сторона може цьому протидіяти, дізнавайтеся у ВІДЕО: