Рішення про ремонт кільцевої розв'язки проспектів Президента Грушевського – Василя Мойсея – вулиць Яровиця – Винниченка – Стрілецька в місті Луцьку, мерія прийняла після проведеного обстеження.

Про це повідомив секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко, пише Інсайдер медіа. 

Згідно тендеру, оголошеного департаментом ЖКГ Луцької міської ради, на ремонт цієї кільцевої розв’язки з місцевого бюджету були готові витратити 16,7 млн грн. На торги подалось 2 фірми: ТОВ «Волиньдорбуд» та ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс», яке й виграло торги, запропонувавши більш вигідну пропозицію - 13 692 904 грн. Через затримки фінансування витрат замовника – термін дії договору продовжили.

Після хвилі обурення серед громадськості, з приводу 13 мільйонів витрат на ремонт так званого «турбокільця» біля РЦ «Промінь»-ЖК «Яровиця», журналісти видання «Insider Media» надіслали до мерії інформаційний запит. Ми просили надати:

У відповіді на запит секретар ради Юрій Безпятко повідомив, що представниками департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради спільно з МПП «Автодорсервіс» (проєктна організація) було проведено обстеження кільцевої розв'язки проспектів Президента Грушевського – Василя Мойсея – вулиць Яровиця – Винниченка – Стрілецька в місті Луцьку.

Так як, проєктна документація містить велику кількість аркушів та креслень різного формату, у міській раді повідомили, що надати її немає технічної можливості. Тому запропонували ознайомитись з документацією особисто в департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради за адресою: м. Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 40 а, каб. № 314.

Також журналістам не надали висновків експертів за результатами обстеження і самого рішення, розпорядження міського голови чи іншого документу, на підставі якого розпочато ремонт і визначено обсяг та джерела фінансування робіт.

Разом з тим, журналістам надали копії довідок про вартість та акти приймання виконаних робіт на вищезазначеній кільцевій розв’язці за вересень та жовтень. Так, у перший місяць осені було виконано робіт на 6,5 млн грн.

Вже у жовтні роботи завершили. Згідно ще двох актів виконаних робіт на ремонт кільцевої розв'язки проспектів Президента Грушевського – Василя Мойсея – вулиць Яровиця – Винниченка – Стрілецька витратили 5,8 млн грн.

Таким чином, ремонт так званого «турбокільця» біля РЦ «Промінь»-ЖК «Яровиця» загалом станом на 22 листопада 2023 року обійшовся бюджету у 12 329 351,8 грн.