Переселенка з Курахового, що на Донеччині, Людмила Порфіленко власноруч виготовляє унікальні інтер'єрні ляльки, різноманітні прикраси та предмети декору, а також проводить волинянам майстер-класи з рукоділля.

Про це вона розповіла під час прямого етеру Громадського інтерактивного телебачення.

За словами майстрині, на Волинь вона приїхала зі своєю родиною ще в березні 2022 року. Відтоді тутешні ліси й озера, - каже жінка, — надихнули створити не одну колекцію тематичних прикрас.

«Я цікавилась деталями костюмів саме волинського регіону, дивилася/брала енциклопедії і досліджувала, чим відрізнялися костюми місцевих дівчат від костюмів інших регіонів», — говорить Людмила Порфіленко.

Зі слів рукодільниці, вона не використовує жодних особливих технік, зокрема й під час створення великих інтер'єрних ляльок. Головне — щоб була вовна та спеціальна швейна голка.

«Ляльки у мене не тільки національні, а й просто — інтер'єрні. Окрім ляльок-людей, є і різні ляльки-тварини: наприклад, собачки чи їжачки. Все це я роблю власноруч, лише деякі елементи купую у тих, хто вміє більше, ніж я», — зауважує жінка.

На сьогодні Людмила Порфіленко вже провела декілька майстер-класів для жителів села Положеве Шацького району, де мешкає її родина.

Детальніше про це дивіться у ВІДЕО: