У волинянки був термін вагітності лише 20 тижнів. Отримавши термінове повідомлення, бригада екстреної медичної допомоги везла породіллю до пологового. Однак врешті пологи довелося на узбіччі.

Про це повідомив Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Уночі медики з Горохівського відділення екстренної меддопомоги отримали на робочий планшет термінове повідомлення: "Вагітність восьма. Початок передчасних пологів".

"Породіллі всього 33, це вже 8-ма вагітність. Після огляду пацієнтки, з’ясувалося, що термін її вагітності приблизно 20 тижнів. Керівником бригади було прийняте рішення про негайну госпіталізацію!", – йдеться в повідомленні.

Під час транспортування пацієнтки пологова діяльність стрімко наростала і авто зупинили на узбіччі, довелося приймати пологи в салоні.

"Завдяки злагодженій роботі фельдшера з медицини невідкладних станів та водія, жінка народила двійнят, хлопчика та дівчинку. Крихітки народилися приблизно з масою тіла до 500 гр. Маму та немовлят доставили до профільного закладу охорони здоров’я під нагляд спеціалістів", – пишуть медики.

Вони також звернулися до вагітних жінок з проханням не наражати себе та своїх дітей на небезпеку і заздалегідь приїжджати до пологового. 

Головне фото - ілюстративне