Військовослужбовця з Нововолинська Катана Павла Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відзначив почесним нагрудним знаком «Золотий хрест».

Про це повідомляє  БУГ.

Боєць Катана Павло став на службу у війську у квітні 2023 року й донині служить у 115 бригаді ЗСУ. Отримавши 2 контузії й поранення продовжує служити у своїй бригаді.

Читайте також: Військовослужбовця з Луцька нагородили «Золотим хрестом» від Залужного

Добрий, спокійний, відповідальний, ніколи не скаже, що тяжко і щось болить, завжди переживає за інших і цікавиться, як справи вдома та у кожного з рідних, не розказуючи при тому, як сам. Щоб не сталось він каже, що в нього все добре, щоб сімʼя за нього не переживала.

При першому поранені й контузії, перебуваючи на лікуванні, навіть не признався рідним, що з ним щось трапилось. Батьки взнали про це випадково, коли вдома були залишені його документи з відомостями про поранення і лікування.

А також читайте: Молодий волинянин отримав почесну нагороду «Золотий хрест» від Валерія Залужного

За який бойовий вихід його відзначили почесною відзнакою він не розголошує, бо завжди був і є соромʼязливим і не любить хвалитись. Він просто зробив сюрприз рідним переславши цю нагороду додому. Гордості й радості батькам і рідним немає меж.

«Щиро вітаємо нашого Захисника та чекаємо вдома. Ми й так завжди ним пишались і пишаємося, головне – щоб він і всі воїни повернулися додому живі, здорові та з перемогою», – кажуть рідні військового.

Зазначимо, «Золотим хрестом» нагороджують військових рядового та сержантського складу Збройних сил України за сумлінне та успішне виконання бойових завдань, за високі показники бойової підготовки. Крім того, цією нагородою відзначають осіб, які вчинили героїчні та визначні вчинки на війні.